Planerna gick åt fel håll

Min plan var igår att rida igenom Nisse lätt på övningarna från dagen innan ifall han var stel och sen ta en härlig skrittur i skogen. Tänkte även att jag växlar bett, så pelhambettet åkte på. Men det kunde jag ju ångra. Han blev sitt gamla sig, stepp ,stepp, huvudet mellan benen, stressad och snabb galopp.. Fanns inget att ta i, han var för mjuk i munnen, han fick panik när jag kortade tyglarna och jag tappade balansen helt när jag var tvungen att släppa på tylarna. Sket i att rida. Släppte på allt och lät honom skritta ut en sväng i stallet för att bråka. Känns just nu lite onödigt att använde pelhambettet, när han är så mjuk i munnen med tre-delat tränsbett. Vraför bråka med ett lite skarpare bett liksom! 

Ska prova samma variant idag tänkte jag, fast med vanliga bettet så får jag se om det blir bättre. Impregnerade ett av Nisses gröna täcken här om dagen. Ett tunt regntäcke som regnade igenom.. Han hade på sig det igår men dock var det inte jag som tag av det idag så jag får se nästa gång om det har fungerat! En ny, fin liten grimma fick han också av "mormor" (min mamma). Den på bilderna! Idag hade hon köpt 1 kg morötter till honom som han får smaska på lite i några dagar ;-)

Var och tog lite kort igår!
Nisse tyckte inte att min tröja hörde hemma i hagen!

Varje gång jag ropar på muskelpaketet kommer han :')


 
 

Nisse idag


Benlindor:
 Showmaster Hööks
Schabrak: Vet ej
Sadel: Olympic Jessica Dressyr
Träns: CH Hööks
Pannband: Hästprodukter 
Teddypadd: Hööks

Red till Degerfors Rid och Körsällskap idag. Såfort vi kom in på ridbanan var det som om han visste att nu ska vi jobba. Körde ett ordentligt Dressyrpass. Började med skänkelvikningar i skritt. Sen skänkelvikningar i trav, även öppnor på långsidan och diagonala öppnor i trav. Han brukar bli lite hård i handen och streta imot, men han bara gjorde allt jag sa. Inge grinig för något alls idag. Had einga sporrar för jag orkade inte ta på dom hehe. Skulle göra lite travökningar men de gick inge vidare då jag inte fick honom att länga sig. Efter galoppen provade jag igen, då bara svävade han fram i travökningarna! Mina favoriter i dressyr nu är travökningar, öppnor och skänkelvikningar ;-)

I slutet övade jag på fattningar från skritt. Var noga med att berömma när han gjorde rätt galopp för rätt skänkel. Gick jättebra, men märker att han blir lite stressad när han gör fel och inte rikigt förstår. Så då får jag lägga in lite serpentiner och annat som får honom att tänka på något annat innan jag visar igen. Är faktiskt nöjd över mig själv att jag lyckas prestera bra, att jag håller ett bra humör. Vet att jag kan bli irriterad men idag kunde jag inte bli det, för jag visste liksom att NIsse verklihgen gjorde sitt bästa Det var som att sitta på en stjärna! :-) ♥

ny sadel.

Igår kom min sadel som jag beställde från börjes. Sitsen och bossorna hade riktigt skönt läder medans kåperna inte va i samma mjuka läder men för 995:- hade jag inte förväntat mig något annat läder. Men skall testa den på flisan idag med padd under. Flurre låg den okej på utan padd men måste nog ha padd på båda tills dom är musklade ordentligt. Så skall nog ta en tur idag med den sadeln i skritt och trav i ca 30 min för att se om den sjunker massor eller inte. Ville ju ha en 18tum sadel och dom fanns bara i xw. Men det är flurres dressyrsadel också i men med padd under passar den på både flisan och flurre. Så jag hoppas det är bra väder i em så jag kan testa den. Skall även smörja in den och nya tränset jag fick av marion. Rundflätat ett sånt jag redan har till flurre fick ett till flisan nu. Sen vill jag köpa en hoppluva till. Har en men vill ha två till helst plus ett back on track rygg padd. Men måste ha pengar till det.

fick mitt lönebesked idag från kommunen. Mitt sista. Där dom räknat fel lön igen. Ta mig fan varje månad gör dom fel. Blir jätte trött på detta nu. Skönt att slippa kga kommun sen. Skall aldrig mer jobba inom den kommunen något mer. har ringt och pratat med komvux ocksp och mailat studievägledaren hoppas på svar snart. vill ha detta löst så jag slipper mer krångel sen. ha de bra love kajsa 

Flisan

Igår medans Marion och Majja red ut så satte jag på flisan benskydd och hackamore och hoppade upp barbacka och tog en skritt promemad. Helt underbar häst fastnar mer och mer för henne. Behövde knappt ta i henne utan att hon stannade eller saktade av. Helt underbart. Idag regnar det massor. Sitter och väntar på ett mail som skulle göra mig överlycklig om det blir som jag och majja vill. Hoppas hoppas.

Skall snart ner till stan för att handla och hämta ut mitt packet. Hämta transport och säng? Beror på om det passar med christine. Nej nu måste jag skriva matnota. Ha det bra love kajsa

midsommar

Idag är det ju midsommar men även skulle det ha varit min mammas födelsedag. Så vi firar inte riktigt midsommar vi har ätit potatis och köttbullar druckigt cola eftersom jag vart chafför. Jimmy skulle egentligen ha kört dom men han är lite sliten så han känner inte att han orkar plus att han inte hittar vart dom är. Va nere i kga idag och tankade och på väg hem därifrån åkte förbi stallet och fixade mat till mina och tog sedan in dom. Sprutade på dom flugmedel och smörjde Flisans mule med helosan sol. När jag skulle släppa ut dom sp fick flisan gå först ut för hon hade mest bråttom flurre stod kvar och städade i sin box. Flisan gick lös till insläppet öppnade och hon gick direkt ut. Flurre han hade inte lika bråttom letade lite gräs men gick sedan ut också. bra med lydiga hästar.
Imorgon blir det ut och göra samma sak fixa mat. Skall även spruta på flugmedel om det är bra väder. Nej nu skall jag ut och hänga tvätt. Ha en bra midsommar hörs imorgon love kajsa

suck

När man väl känner att allt börjar rulla på med hästarna så känns så klart den ena oren och den andra går inte upp i vikt. Men kanske äntligen har hittat bete. Bara att hoppas att det låter lika danr imorgon. Menn det märks väl. Som sagt tror Flisan trampade typ på en sten iförrgår när jag och majja red ut för hon började helt plötsligt halta i traven. Så vände hem på en gång. Igår tog vi bara kort på henne och idag red jag för att mest känna på henne. I skritten kändes det inget va som vanligt lugn och harmonisk, (satt på henne en flughuva när vi rider för att slippa flugorna). Men sen i traven på volt i höger varv kändes hon halt. Så nu blir det promenader för hand i några dagar. Plus lite vila såklart. Hoppas flurre går upp i vikt snabbt både för hans och min skull.
Måste sluta nu måste springa över till grannen en snabbis och prata med han om bete. love kajsa
image description Mina bebisar:-)

dagen innan midsommar

det är dagen innan midsommar och jag har varit vaken sedan halv sju. börjar känna mig lite trött just nu men håller ut tills det är lägg dags:-). Fick idag brevet om att mitt paket från börjes har kommit. skall hämta det på måndag och inviga det i veckan. har beställt en alleound sadel så skall inviga den på tisdag och rida ut i skogen. Vill så gärna ha ett jobb. och eftersom skolan inte hört av sig så funderar jag på att åka till arbetsförmedlingen i filipstad på tisdag och skriva in mig. Känner att jag måste komma igång med jobb känns så träligt att bara gå hemma. Men jag vill ha ett kvälls eller ett natt jobb. Gärna inom industrin eller genom att köra taxi eller lastbil. Känner verkligen inte att jag vill sitta hemma längre. Skiter i svar från skolan och åker till ams på tisdag och letar upp ams. något måste göras nu. Orkar verkligen inte sitta hemma hela dagarna. Nej nu måste jag gå en sväng. jimmy slutar inte förs kvart i tre och jag är redan trött och vill bara hemifrån en sväng. men slänger in min favvo bild på flisan ha de bra love kajsa

bildbomb



marion jegefalk björn som tagit kortena och hon tar sig andra fotouppdrag för mer info maila henne henne på [email protected]. kolla in hennes pixbox också som är http://marionsfoton.pixbox.seHär kommer det en bildbomb på Felicitas "flisan".

planering

Jag är världelös att göra planering för veckan när det gäller ridning. Kan aldrig hålla det och ändrar alltid i slut minuten. Måste sätta mig och göra en planering för nästa vecka. Skall även försöka hålla den... Är ledig hela nästa vecka och basse går på dagis hela veckan. Skall till ams i veckan också.. fick svar från skolan nu. men det saknas 150 poäng så kan dom inte lösa det så kommer jag att behöva hoppa av skolan till hösten och få ett jobb istället. men hoppas det går att lösa det och att dom bara gjort något fel.. annars vill jag gå en kurs till så jag kommer upp i mina poäng som behövs för att få csn.


Idag skall jag hjälpa marion när hon skall rida sin häst igen... Igår va majja och jag ute och red i skogen en sväng. Majja tog ett kort som jag snott av henne och kommer lägga upp här... Fuxen är alltså flisan. Skall se om Marion och jag kan lyckas ta lite bilder på flisan idag som jag kanske kan lägga upp här. Svårt att ta bilder på henne själv speciellt helkropps bilder.

På fredag åker jag ut på dagen eftersom jimmy är ledig så tar nog en lite längre tur då. tänkte även testa att rida henne på hackamore. Tycker flurres sadel sitter jätte mycket bättre nu för tiden på flisan. Flurre rids inte nu förs han som sagt har gått upp i vikt och det är ca 100-200kg som han behöver gå upp innan jag kan rida han igen... 

Men nu skall jag sluta skriva hör av mig ikväll ha det bra love kajsa

ridning

För er som inte redan vet så har jag sedan en tid tillbaks haft en häst till vid namn felicitas 119. hennes smeknamn är flisan. hon är efter: Faveur under: Dimitress och EU: Damenstolz. jätte söt dam skall fixa lite bilder på henne inom snar framtid. idag va jag och majja ute och red. just nu rids bara flisan och flurre vilar pga av att han tappat så mycket i vikt så jag vill inte rida han förs han gått upp i vikt. båda två går på 1,5 kg lucern som blöt läggs och ca 10 kg hö i hagen varje dag.
flisan rids inte hårt utan ganska lugnt då hon rids igång efter en skada. men hon börjar bli så pigg så så fort man ställer sig upp i fältsits i en backe börjar hon trava. har fastnat för denna dam från första dagen hon kom. fux är hon ocksp gör söt. letar bete som sagt till mina hoppas jag hittar det snart. nej nu skall jag sluta skriva måste få sova. ha det bra love kajsa med hästar;-)

Saker jag ska, eller vill ha

Tittar på lite saker som jag vill ha just nu!

Jacka från Börjes. Skulle vilja brodera i bak "Stall V. Gräsmossen" och i fram på vänster sida "Charlotte Lundström"


Reflexjacka från Börjes också.


Ridbyxor helskodda frän hööks i grå och/eller brun.


Dessa från hööks

Nya ridskor från hööks skulle inte skada då mina är gamla och trasiga.

Hela gänget ridstrumpor från hööks (y)

Tävling:

Skjorta från börjes
Kavaj från hööks

Handskar m bling, vita från hööks.

Nummerlapp från hööks

Övrigt:
Detta schabrak från hööks, gärna i grå, men brun och/eller vit också!

Benlindor från hööks, fast gråa.

Vita damaskerna från hööks för typ framridning för att slippa linda ben o ha sig.

Detta fleecetäcke, helst med vit brodyr "Nisse Tribute" på vänster sida från hastprodukter.se

Gillar schabraket från hastprodukter.se

Fårskinnspadd, kommer från hästprodukter, men kommer nog köpa i ullared. 

Tömkörningsgjorden från hästprodukter
Detta regntäcke från hööks.

Dett fleecetäcke från hööks.

Ska till ullared snart, få se vad som dinker ner då* ;)

//Charlotte

Dressyrträning igår

Tränade för Lovisa igår. Nisse och Puma fick tillsammans inviga Jennys nya transport (y). Träningen gick bra. Nisse kändes otroligt stel och inte all medgörlig i höger varv. Puh vad grinig han var! Tittade utåt gjorde han hela tiden också. Efter ett tag släppte han efter mer och mer. Traven kändes inte riktigt sådär stor och jag hade svårt att gå honom att inte sakta av hela tiden. Hade sporrar på honom och hon sa att det är bra för honom för när han blir arg på dom i galoppen åker han in med bakbenen under sig så han får ren galopp. Men hon sa att han har blivit stark att han har höjt huvudet ett snepp, och det är väldigt jobbigt för honom. 

Efter galoppen gick han jättefint. Då var det som om allt bara släppte i kroppen på honom, det blev en helt annan häst. Övade även öppnor i trav på långsidan och det gick jättebra också. Missuppfatta först och gjorde en öppna, sen en sluta haha. Jag också ska tejpa en vit tejpbit på tyglarna där jag ska hålla händerna, för jag har börjat med ovanan att länga tyglarna igen. Vet att jag hade jättesvårt med dedär när jag började träna dressyr, eftersom jag red western. Det roliga var, att när Lovisa sa till mig att korta tyglarna, blev hela Nisse självbärig. Stegen, huvudet, allt. Hela kroppen på honom lättade. Det var som om när jag längde domm la han kroppen mer i händerna på mig, går på bogarna. Kortar man på rätt sätt jobbar hästen på räät sätt! Sitter och är lite chockad över hur mycket jag och Nisse har lärt oss. Vilka kliv framåt vi har tagit! Men ovanor och dåliga dagar får vi alla =)


//Charlotte

bete

håller på att leta sommar bete runt omkring här i kyrksten. Måste ha bete då Flurre har tappat i vikt. Så just nu går han på ca 1,5 kg lucern per dag. Känns svårt att hitta bete häromkring. Känns som att alla beten man hittar så är det en ägare som vägrar ställa upp. Men känner inte för att fodra med lucern hela sommaren. Hoppas man kan lyckas hitta ett gärde att låna hela resterande sommaren.
Imorgon skall det ridas. Hoppade lite lågt igår men imorgon skall det bli runt udden och sen lite dressyr.
måndag: skogen
tisdag: hoppning
onsdag: lång tur i skogen
torsdag: dressyr
fredag: skogen lite lugnt.
tanken är att det skall ridas lite hårdare pass i 14 dagar för att se om det blit någon förbättring eller försämring än vad det är nu. hästen har kännts lite små konstig i ett fram ben. men hoppas bara att det ger en förbättring.
nej nu skall jag städa. ha det bra love kajsa

byte

idag gjorde jag ett byte. chattade med en tjej på fb igår vars kille ville byta en surf platta mot en iphone 4. så jag skickade ett medelande om att jag hade en iphone som jag gärna bytte med. idag träffade jag hennes kille och vi gjorde bytet. känns jätte bra men kommer nog ta ett tag innan jag vänjer mig att min kära mobil är borta.
idag va jag även i stallet tillsammans  med majja. vi åkte upp och fixade hö, vatten och lucern eftersom hästarna skall stå inne inatt och sova. men uppdatateringen kanske blir sämre. ha det bra love kajsa

Jaha

Ibland blir det inte riktigt som man planerat. Denna gången va det kanske bäst att det inte vart så. Vi hade ju planerat ridbanan igår men vi ställde in det då ingen av oss va super taggade och de kanske va bäst så då hästen typ gått en dag sedan i söndags. Där emot skulle jag nog behöva åka och rida flurre på en ridbana snart för han känns lite stel eller ojämn när man rider på vägarna nu.

Kan ju ha med att dom är så hårda. Synd att vi inte har ett mini gärde som är plant som man kan rida på. För där är det lite mjukare iallafall.

Imorgon skall jag nog cykla bort och spana in det där stallet som hade massa bete, och kanske redan idag åka förbi och fråga han som har bete och som är jätte trevlig. Måste även kolla med grannen vem som äger de stället som dom har lösdriften ståendes. För det hade varit perfekt för min i vinter.

Nej nu skall jag gå ner och fixa frukost tills basse vaknar. Ha det bra love Kajsa


Torsdag.

Igår tog jag en fika med Marion och pratade om allt mellan himmel och jord typ. Sen tog jag in flurre borstade av han. Klippte manen och pyttelite på svansen så den vart jämn och inte spretig och ojämn. Sen slängde jag på skydden, sadel och träns och började gå runt udden. Gick den lite längre turen plus den lilla biten som Majja och jag hittade så man kommer ut på en liten mini äng som dom åker cross på. Där fick flurre bete tog bort kedjan från betet och hoppade av flurre så han fick beta för hand.Sen gick jag hela vägen hem gav han lucern och lite hö när han ätit upp det fick han gå ut i hagen igen.

Igår gick jag även till min granne för att kolla med henne angående stallplats/lösdrifts plats. Men hon hade inget. Men däremot fick jag massor med tips om stall som är tomma en lösdrift som är tom och ett gärde som är stängslet och som är tomt. Så har några jag skall åka och prata med. Tänkte cykla till ena stället imorgon alternativt åka förbi ikväll. Måste ha sommar bete till min häst ganska snabbt han har tappat massor i vikt just nu.

Ikväll skall jag och Majja åka till ridbana också. Skall bli jätte roligt. Skall bara laga mat innan. Och åka och tanka. Så får vi se hur det går att lasta hästarna. Återkommer senare sen. Ha det bra love Kajsa


Dålig update

Har inte riktigt hunnit med bloggen just nu. Har läst klart boken, hämtade Hö i söndags med Majja. I lördags lånade Marion flurre för en ridtur med sin kompis. Vilket va jätte skönt då jag låg hemma i soffan och va jätte förkyld. Är fortfarande förkyld men nu är det mer stopp i näsan i lördags rann det massor. Igår va det skoning av tre hästar. En som bara vart skodd i fram och barkad i bak, en som fick en hel skoning och en som vart skodd i fram och som vi väntar med i bak ett tag till då flurre inte hade vuxit något på bakfötterna.

Så idag tänkte jag rida en sväng för på torsdag skall jag låna transport och åka och låna lillettes ridbana:-) så jävla skönt att ha vänner som ställer upp. Plus som bor nära. Har inte alla långt till henne från mig. Bara se om jag kan få med mig någon på fm när jag åker till ridbanan med flurre. För sen åker jag med flisan på em tillsammans med sparten och Majja.

Men nu skall jag snart klippa gräsmattan ifall det kan bli bättre väder. Lovade Jimmy att jag iallafall skulle trimma bort allt det höga gräset vid staketet där kanoten låg förut. Sen funderar jag på att städa inne i förådet idag eller imorgon.

Nej men nu har jag inget mer att skriva om just för tillfället. Så ha det så bra så försöker jag uppdatera er ikväll eller imorgon igen. Ha det bra love Kajsa


Jaha

Han inte blogga härom kvällen men nu är jag här igen. Va ute i stallet igår och hämtade Hö tillsammans med Majja. Igår red jag runt udden och red i alla gångarterna. Och i måndags va jag också ute och red långa rundan i skogen och red mest galopp för att få hästen trött. Är lite små tjaffsigt i hagen på fm. Hoppas det löser sig till hösten. Men är sugen på att kolla med dom som äger gärdet vid oss och se om man kan få göra om det gärdet till lösdrift. Hade varit kul att ha hästen hemma i vinter. Sällskap är inte så svårt att fixa;-)

Håller på att läsa världens spännande bok just nu skall läsa klart den idag sen skallet pluggas taxi kort för hela slanten. Tänkte beställa uppskrivnings tid också. Men återkommer med lite bilder från stallet ikväll skall bara komma ihåg att ta några. Ha de bra love Kajsa


Igår

Igår va jag äntligen ute i stallet igen och Gud va skönt det va att komma tillbaks till vardagen. Började att mocka tillsammans med Majja. Marion hade redan ställt lucernen till kvällen redan. Vilket va jätte snällt. Fyllde vatten sen tog vi in alla hästarna. Red ut tillsammans med Majja och hennes dotter igår. Va riktigt roligt hoppas vi kan göra om det fler gånger.

Sen gav vi dom mat och åkte hem. Idag tänkte jag rida igen va så skönt att sitta på häst ryggen igen. Skall iväg och träna snart igen så måste komma igång nu så jag hinner träna på det jag fick i läxa av Anna sist jag tränade för henne. Och på måndag kommer Lillette ut för att laser behandla flurre. Se om hon hittar något på han. Vill ha lite koll på han eftersom han ände är 20år.

Snart skall jag börja med maten så jag hinner äta innan jag åker till stallet. Imorgon skall jag ner till kga har n del ärenden att göra där nere;-) nej men nu skall jag sluta skriva lägger ut ett inlägg till ikväll men vill fortsätta läsa min jätte spännande bok nu innan det är dags att fixa mat. Ha det bra love Kajsa


Stövlar


Fick ett par dressyrstövlar igår! Dom är rätt höga och jag har problem med att få av dom eftersom det inte är ngn kedja på, så folk får hjälpa mig haha! Men dom sitter som dom ska när de är på! :)

Nisses dressyrsadel

Olympic Jessica, denna kan han va med fårskinnspadd!

Äntligen

Imorgon skall jag äntligen åka till stallet och pussa på alla hästarna ute i stallet. Har inte varit ute på flera dagar nu pga av magsjukan. Men fick en rapport av Marion förut att hästarna fick komma in i natt då det började regna. Tror hästarna tyckte det va skönt att komma in. Har hunnit tvätta tre säckar med häst saker som jag tog med hem i onsdags. Skall hänga dom sista två schabraken alldeles strax sen är det bara åtta stycken benskydd kvar att tvätta.

Skall bli så skönt att komma upp till stallet och slänga armarna om hästarna. Skall även på måndag åka och hämta ett lass med Hö igen med Marion. Va även i tisdags iväg och köpte tre säckar med lucern då en säck bara kostade 99:-. Så då passade jag på att köpa tre stycken. Men dom har ändrat vikten på säckarna. Så nu väger säckarna på lucernen 15kg och kostar 99:- förut vägde dom 20kg och kostade 160:- ungefär.

Men lite inside info har hört att alla fodersäckar skall göras om till 15kgs säckar. Dom skall alltså slopa 20kg säckarna. Vilket är synd på ett sätt för man måste köpa fler säckar för att få samma vikt som man köpte förut men visst nu är dom billigare men blir kanske inte så mycket billigare i längden. Men är glad att dom hade lucern iallafall. För flurre behöver ha för att få upp vikten iallafall.

Skall börja träna på det som Anna sa till mig i söndags så kanske man kan börja komma igång och få lite muskler på hästen och på sig själv också.

Skall även börja med en diet för att lyckas gå ner i vikt. Trivs inte alls med min kropp så som den ser ut nu. Bara hoppas det funkar. Skall ut på internet imorgon för att kolla fram lite tips och sånt. Funderar på att köpa en sån bok sen också men det får vänta några dagar tills vi kommit in i dieten så man inte slänger ut pengar på en bok som man sen kanske inte ens kollar i den.

Bjuder på en bild ifrån hagen från 3april.

Nej nu skall jag byta tvätten i maskinen. Hörs imorgon efter stallet;-) ha det bra love Kajsa


Inställd träning!

Jag vart tvungen att ställa in träningen imorgon då jag har åkt på magsjukan:-(. Jag som såg fram emot träningen imorgon. Men har bokat in träning den 28/6 som jag kommer åka iväg på.


nej nu skall jag vila och hoppas på att jag blir frisk snabbt.

Ha det bra love kajsa


RSS 2.0