Dressyrträningen igår

Igår åkte jag och Jenny med våra hästar till drks ridbana. Lovisa hade träning hela dagen så vi hakade på och senare kom även Angelica och Donna (tycker dom är så grymt fina i dressyren!)

Tränade dressyr med Nisse. Hon sa att det här var den bästa träningen vi haft. Nisse bär sig jättebra och har fina kliv. Han har ingen fyrtaktig galopp längre (trodde jag aldrig om Nisse!) och han är helt tävlingsklar nu! :D

Min bakläxa blev att träna på att ställa honom i volterna då jag inte gör det. Jag ska styrketräna honom i galopp nu, jag ska galoppera mycket med honom och växla med att galoppera på volt och på spår. Övade skänkelvikningar och det gick jättebra! Det hela beror på mig, om jag jobbar med honom ordentligt nu ska vi börja med skolor och titta på förvända galopper. Hon sa att han rör sig i LA rörelser, va kul att vi börjar komma så långt!

Nisse var snäll att lasta in när vi skulle åka, men hem ville han inte så jag fick ta kedja och dra in honom, toker!

För ett år sedan började våran resa mot att träna dressyr på riktigt. Under den här tiden har det krävts blod, svett och tårar. Vi haft jättebekymmer i ridningen, men lärt oss så himla mycket på resan. Bilder från våren 2011.


//Charlotte

Häftigt..

Tänk att jag själv i framtiden ska få sitta på Domaldi och göra alla såna här roliga saker som dom gör på hans pappa!



//Charlotte

Golden's Domaldi


Nu här den lilla krabaten kommit ut och sett den stora vida världen!

e. Dalwhinnie 1180 (www.dalwhinnie1180.se)
u. Golden Girl

Dalwhinnie 1180:


Golden Girl och Golden's Domaldi:



Bilderna visas i något bättre kvalité som du klickar på miniatyrerna.

//Charlotte

Dagen i bilder.. o lite text!

Först skolan.. Där jag och Sanna byggde korthus i några timmar..


Efter skolan som slutade 11:30 cyklade jag till Janni, men så gjorde hon mufifns och vi gick till stallet, ca 7 km! Hade så himla ont i höger handled att jag fick lov att linda den..


När Janni och jag har fixat Nisse för en lång promenad med Nisse till Strömtorp börjar det mullra och spöregna, så det var väl bara att vända. Men fick några kort på Nisse och Janni iaf!


När vi ska mocka efteråt får Janni för sig att vända upponer på hela boxen, och jag hade så ont i handleden efter ett tag! Och så gjorde ju hon såna här roliga "myrstackar" eller "vulkaner" av torven ;)


När vi kommer hem till mig igen lindar jag av en stund sen så får vi för oss att linda huvvet på mig.. Jag har visserligen väldigt ont i nacken (kan inte röra huvudet för mycket) sen gårdagens smäll i sängen! Haha.


Och så sitter Janni vid datorn en stund, sen spelade vi vändtia, stress press, finns i sjön och svälta räv tills Matilda och Mattias kom så han kunde hämta Kevin och Janni. Matilda stannade här så hon sleepar over here tonight och imorrn ska jag upp tidigt o ta ut hästarna!

Skoning

Igår vart flurre skodd av Hermann och när Hermann höll på med ena fram hoven så frågade han mig om flurre haft hovböld nyligen. Svarade att han inte haft det på 1-2år. Så Hermann började karva upp lite i hoven tills det kom rent blod. Ser nu ut som att flurre har en klöv istället för en hov. Så idag får flurre vila så kör vi som vanligt på fredag. Majja och jag skall rida idag men får ta en annan häst och rida på.

Igår började flurre och en häst vid namn flisan att börja stå ute på dygn med vindskjul och Hösilage pga av att flisan sparkar så inne i boxen på nätterna. Men dom kommer få krafft på kvällarna av mig när jag ändå är uppe då flurre tappat i vilt så måste han få i sig sin mat ändå.

Idag klockan 17:40 skall min bil besiktas vilket inte kommer gå så bra. Vet redan nu fyra fel på den. Och skall snart ut och byta däck på den igen så man slipper åka med vinterdäck.

Hade bra love K


Studsig

Idag har jag dammsugit hela huset på hela 173kvm. Har inte skurat hela än, fick inte ut teleskop skaftet på skurmoppen så orkade då bara ta ett rum började göra ont i ryggen sen.

sen när Jimmy kom hem så åkte jag direkt till stallet. Mockade gjorde kraften vattnet och höet. Sen tog jag in flurre och även en häst som heter flisan. Borstade båda två satte på skydd på flurre. Flisan stod redan med skydd få hon skadar sig i hagen. La på henne longergjorden, träns, gummisnodd plus longerdelta och longerlina. Flurre fick på sig sadel och träns sen tog jag båda två gick ut hoppade upp på flurre och så red vi bort till backen med flisan bakom oss i lina. Gick jätte bra men flurre är så pigg så han studsar hela tiden.

Imorgon är det vila för flurre för han skall få nya skor. Plus att han om vädret tillåter det skall duschas då han har lite svamp pga av täckena. Men eftersom han fryser så måste han ha täcke på sig men satt på han tunnare täcke nu. Sen på torsdag skall jag och Majja rida igen skall bli kul:-) hoppas det är bra väder hela veckan nu och hela nästa helg också såklart.

Tror bara jag går halv dag imorgon så tänkte i sånnafall åka till stallet direkt efter att jag slutat hovslagaren kommer 13 måste hinna få in hästen och torka benen på han innan dess. Och sen är han där en timme och då är klockan typ två. Sen kan jag lagomt duscha han gå en promenad med han så han torkar och sen släppa ut han igen. Men endast om det är bra väder annars får han bara komma in och få nya skor.

Dags att sova. Slänger upp en bild på myspys brasan vi hade tänd förut. Slocknade väldigt nyss. Hade bra love K


Ridning

Igår han jag med ganska mycket. Tvättade två-tre tvättmaskiner, tömde diskmaskinen la in all torr tvätt i skåpena. Va i Storfors och träffade baileys uppfödare som jag inte träffat sedan vi hämtade han när han va 12veckor gammal och han blir fem år i november. Handlade inne på Ica nära i Storfors på vägen hem. Eldade lite i öppna spisen imorse.

Vid 18 åkte jag till stallet red flurre och hade med mig en hand häst ut. Majja va med på sparten också. Va mysigt att kunna röra på tre hästar samtidigt. Skall tömköra flurre idag se om man kanske kan få något kort då.

Nej nu skall jagårdens tvättmaskinen skriver mer efter stallet sen. ha det bra love kajsa


Aktiv dag

Har konstaterat att jag är ganska lättlärd - om jag är engagerad. Idag har varit väldigt aktiv i skolan trots bara tre timmar. Satt och skrev geografi på både svenska och engelska, samtidigt som jag pluggar religion, har glosprov på 32 glosor och läste på ännu 32 glosor till och så test på NP i Matte som jag blev färdig med. Imorgon ska jag göra sista glosprovet så är 128 glosor äntligen gjorda. Ska läsa bok på engelska också, sen står bara två NP prov kvar så är Engelskan godkänd!

Drog ögonen genom dressyrprogrammet LC:2 idag, inget svårt program. Nisse körde jag igenom i dressyren idag, en riktigt höjdar dag då allt bara flöt på. Hade lång uppvärmning med alla gångarter i fritt tempo och form. Han var inte så jättearg av sig idag som tur är. Övar skänkelvikningar i trav nu då vi "glömt bort" det lite. Han är riktigt ostadig i dom och vill inte alls undan höger skänkel. Galoppen satt fint idag och när vi red igenom programmet var han stadig och fin med mina hjälper.

Red förresten första gången på bett idag sen han blödde, och inget blod syntes till idag! Min mobilkamera fick vara aktiv idag. Ingen massering blev det igår då Anki var sjuk. Så det får bli en annan dag, hela stallet var intresserade att vara med på masseringen, kul!

Både Märta och Tyra ser lite hjälplösa ut nu! Gummorna!


Tränset


Fler än vi som har blöt ridbana?




Ändrade planer

Skrev ju förut att jag skulle longera och rida men vart lite ändrade planer. Började med att mocka tre boxar, fixade vatten, kraft och Hösilage till tre hästar plus att jag packade fyra lunch påsar tills imorgon. Sen tog jag in flurre borstade av hans ben och även kroppen. Sen slängde jag på han skydden, la på han longergjorden satte fast inspännings tyglarna i gjorden satte på han tränset och sedan satte jag fast longerlinorna. Ledde han en sväng så han fick sträcka på halsen och promenera i sin takt en sväng. När vi kom upp till ladan så spände jag in han och började tömköra han. Han verkligen älskade de öronen framåt och små sprang hela tiden gick en bit uppåt mot bommen sen vände jag och gick tillbaks och körde några varv på vändplanen i trav va kul det va att se han från marken va länge sedan.

Imorgon blir det rida och på tisdag blir det tömkörning och tror även det blir det på onsdag med:-)

Men det vart tyvärr inte några bilder glömde mobilen i stallet medans jag va ute med flurre. Men skall ta lite bilder imorgon. Snart dags att sova ha det bra love Kajsa


Söndag!

Nu får jag be om ursäkt för dålig update igen men har inte fått igång internet och det kommer inte komma igång förs iallafall efter den 7maj. Så kommer bli update när jag har internet på mobilen som inte alltid är super bra.

Har varit och handlat på öob i flera dagar och är förhoppningsvis klar där nu. Idag skall jag longera och rida så länge det är uppehåll ute. Saknar ridhus. Igår va jag även för första gången i Storfors och handlade sen va jag chafför på natten va hemma vid tre ca.

Hör av mig senare med bilder och ha det bra


Vad skulle jag göra utan er?

Dagen har spenderats med folk, och det har varit jättetrevligt. Just nu sitter jag och är riktigt sugen på muffins, för det är faktiskt lördag. Funderar på om jag ska göra några? Tar ju snabbt och jag kan typ receptet utantill! Det första jag gör när jag kommer hem är att sätta på musik, musik gör att jag inte känner mig ensam. Är man van med folk omkring sig en hel dag blir det tomt när man kommer hem. Igår efter skolan var jag i stallet och grejade lite i stallet med tränsen som jag skrev, senare kom min älskade Tobbe. Vid 21.00 skjutsade han mig till Jennifer så imorse vaknade jag upp där. Vi kollade på "film" nästan hela dagen. På sena eftermiddagen åkte jag hem till älskling och sen hämtade vi Janni och Manne, så far resan iväg till Stallet. Nisse var så pigg att han var mer i luften än på backen, vilket slutade med att jag longerade honom och jag kände mig som en flygande vante. Han är jättepigg, men tycker inte om när jag kräver av honom då direkt blir han lat. Knashästen min! Tack för dagen Jennifer, Nisse, Janni, Manne och min älskling. Är så glad att jag har er♥




Vad kan hända?

"Här är en liten övning du kan öva med en person till. Be personen att med rak arm och knuten näve sträcka fram sin arm. Be personen sluta sina ögon och tänka en tanke kopplat till ett positivt minne. Be personen att hålla emot när du pressar ner personens arm. Be sedan personen att tänka på på ett obehagligt minne, eller något svårt. Gör samma sak igen.
Ni kommer att upptäcka något. Jag säger inte vad men testa!!"


Texten kommer från denna blogg, har inte testat själv än, så ni får INTE säga vad som händer! ;)

Mycket med lite tid

Nu har jag fått tillbaka mitt internet så jag kan lyssna på musik igen och blogga! Musik för mig är väldigt viktigt förstår ni, spotify in my heart! ;)

Mitt pluggande går ju jättebra.. Ska bara få ihop 8 ämnen på ca 28 dagar(!!) Sitter mycket hemma och pluggar, för jag har verkligen taggat inför att börja restaurang och livsmedelsprogrammet till hösten. Just nu håller jag på med Storbritannien i geografi, sen ska arbetet översättas till engelska för en engelska uppgift som jag börjat smått på. Har pluggat på 128 engelska glosor också, men nu har jag gjort 64 av dem, så ännu 64 st återstår. Har iaf allt klart för mig vad som behöver göras för att få G (och VG) i ämnena jag har valt att plugga.

Engelska
Matte
Geografi
Religion
Samhällskunskap
Historia
Biologi
Hemkunskap
Bild (Fast typ klar)


-Är vad jag har att plugga.

Nisse fick vila idag då jag inte orkade rida i regnet. Grejade istället med hans träns :)

Inget internet

Hej! Har inte haft tillgång till internet så jag har inte kunnat blogga. Sitter i skolan nu, kanske får möjligheten senare idag annars bloggar jag kanske imorgon igen!

Ute på vägen och härjat!

Var på riktigt kasst humör förut. Ville åka och köpa kross till Nisse men det gick ju inte. Hah, därför blir hela min värld förstörd!

Därför brummade Tobbe hit och räddade mitt humör! Vi var ute och gick med Nisse, och han tyckte nog vi var riktigt tråkiga för han ville bara ha gräs hela tiden! Vi hade dragkamp och det hela slutade med att jag slog mig själv i ögat med grimskaftet! Aj vad ont det gjorde! Man får ju hoppas att jag inte får en blåtyra! Nej det är nog lugnt ;) Nisse fick gå ut och gå med sig själv en stund också, och han gick också! Tack för kvällen mina pöjkar! :love:


Hejdå Nisse! ...

Mät hästens mun till rätt bettstorlek

Häftigt! Måste prova och se så jag har rätt bettstorlek någon gång. /Charlotte


Att hålla katterna i styr + orolig.

Hm, jag har ett stort problem framför mig känner jag nu. De två stallkatterna Tyra och Märta ska imorgon steriliseras och inatt och dagar framöver får de inte gå ut ur sadelkammaren. Varje gång man öppnar dörren flyger det en katt, då försöker man fånga den så flyger även den andra ut. Angelica och jag gjorde nog inget annat är att försöka fånga katterna! Det betyder att jag funderar på om Nisse ska få stå, för jag vågar inte gå in i sadelkammaren om det inte är nödfall.. När man försöker stoppa dom med handen smiter dom undan eller hoppar över handen. Höh!

Lånade Angelicas hackamore idag, red ca två varv på ridbanan sen bestämde jag mig för att rida ut istället för den var så kletig. Han kändes väldigt bra på hackamoret, bara aningen "hängig". När vi kom till Nisses gamla stall mötte vi Felicia och Amadeus så vi red en längre tur, runt Strömtorp med dem. Gick jättebra! Nisse har blivit väldigt grinig i boxen, när jag ska sätta på täcke slickar han bak öronen och vänder huvudet mot mig. Om jag då inte är kvick på att säga till honom bits han.

Börjar bli så fundersam varför han är så irriterad hela tiden, börjar seriöst ta knäcken på mig! Idag blev han även sur på mig när jag skulle skänkla till trav på vägen; och det är inte som vanligt! På söndag kommer en massör som ska kolla igenom Nisse. Han har fått stora bulor på ryggen också, mycket mer än vanligt på båda sidor, samma ställe. Har även kommit upp en stor på ryggraden. Så är det sadeln, eller vad kan det vara? Han gör inte en min när jag trycker på dom heller.. Får se vad massören säger, suck.

Jag vet att folk tycker jag överreagerar, men jag måste få bry mig. Det är inte så självklart för mig. Jag måste ha bekräftat säkert vad som är fel.


Vad är fel på bebisen..

Bloggar jag läser

Länkar lite bloggar jag gärna läser!

Dressyrmupparna
Min fux
Vickys Utbildning
Anki Almlof
Nikonda
Mullebloggen
Cindy Irvin
Jenny Carlen
Jessica Pira


Linafoto
Stargirlphoto

Ni får gärna kommentare så jag ser lite fler bloggar! :)

Bara därför..



Grimma

Blev så ridsugen igår att jag kunde inte låta bli. Därför satt jag på Nisse sadel och grimma med tyglar. Red ut på ridbanan och jobbade lite sidvertsrörelser. Han var riktigt snäll och gick ner i form av trycket på nosan, bara det att grimman åkte för det mesta upp i ögonen på honom! Särskilt i traven; så jag krävde inget speciellt. Det blir ju svårare att få honom att jobba genom hela koppen, från bak till framdel med grimma, så han fick ha huvudet upp i himlen. Men han var väldigt känslig med mina tyngder, jag tänkte mig som om jag red med bett, fast i höger varv fick jag bli stark för att han inte skulle bära iväg med mig! Var mest på volt för att jag inte skulle minsta kontrollen. Galopperade rätt mycket, är riktigt taggad på att jobba honom ordentligt och pressa det där lilla extra innan man bryter av för att han ska bli starkare. Även om han hade huvudet i himlen så var han väldigt lugn och hade ren galopp. Tro mig, jag känner när han slarvar med galoppen! :p

Efter red jag runt en liten skog; "runt Marie", först på vägen där jag travade och galopperade några steg sen skrittade vi rakt in i skogen där jag och nån mer (ser det ut som) håller på att göra en stig, det börjar likna något haha!


Sorry!!!

Sorry för dålig update! Men har flyttat hela helgen så har inte hunnit uppdatera alls då det har varit fullt upp hela helgen. Men lovar att börja uppdatera er så fort jag får ett internet i huset. Skall åka och köpa ett imorgon. Men skall snart sova. Hör av mig imorgon.


Det gillas inte

Har vart en riktigt seg dag idag, men jag piggnade till i slutet! Vart så pigg att jag följde med Janni och Emelie till stallet och red Nisse. Galopperna vi har arbetat med ute på vägen har verkligen gjort sitt, för guu va lugna fina galopper han har på långsidorna! Är så van vid att han drar på i kurvorna på långsidan på ridbanan, men idag gled vi bara fram i rätt takt. Gjorde även byten över bom, vi fick till två stycken perfekta byten; en från varje håll. Hoppade 50 med Nisse, men Janni upptäcker till min stora försräckelse att han blöder ur munnen. Vi koallade igenom hela munnen och spruta i vatten så blodet rann bort, då slutade det blöda. Vi hittade inga sår någonstans, men det blödde på ena sidan av käken.

Jag hoppade upp igen och hoppade lite, men så börjar han blöda igen. Hoppar av på en gång och gör rent, hittar fortfarande inga sår. Det är inte lätt att få honom gapa heller! Försöka kolla efter och känna efter om han var hårdare, mjukare eller tuggigare än vanligt. Allt var som vanligt. Bara det att när vi galopperar blir han ju alltid så arg på ridbanan, så han slänger upp huvudet och tuggar i luften. Emelie fick nu skritta av Nisse. Funderade på om han har bitit sig själv i tungan eller kinden.. Ska longera och köra bettlöst i några dagar nu så ska jag testa bett igen, se om han blöder. Jag vet att det inte är jag som skapar blodet, för jag rycker eller sågar inte.

Förövrigt blev Nisse väldigt taggad till att hoppa, men han tycker det är tungt i den tunga sanden - och jag förstår honom. Han var snäll och hade bra hoppteknik idag, även om vissa hopp blev helikopterhopp för han lyssnar inte till mina hjälper innan och efter hinder.

Och så skulle ju min mamma rida idag men så blev det inte, vi får ta den en annan gång!


Detta minns vi väl? Vintern 2010!
Och Nisse.. Tro inte att jag inte såg vad du la upp för bilder på mig!
:bigeyes:

//Charlotte

Promenad

Jag kan tänka mig att solen gör mig seg, för idag var jag seg! Mamma tvingade ut mig på en promenad i den fina solen! Jag ville inte gå bredvid henne, fast hon försökte. Men nej, jag ville bli släpad. Vi gick inte längre än till hennes gård där jag fick stå och äta gräs och knäckebröd. Just därför jag gillar att svänga in dit! Sen stod jag och lyssnade till ljudet av klamprande hästar på vägen, jätteintressant faktiskt! Men det goda gräset tog över mig, så jag åt hellre. Mamma var riktigt tyst och tråkig idag, hon verkade trött? Hon skulle ju bort ikväll, hon skulle till.. Vad hette de nu igen? Ku.. till Kuzko! Eller? Nej, till.. k.. Humla var det nog! Neje, Kumla såklart! Och imorgon fyller mormor 60 år, så jag får väl gå dit och äta lite tårta och ställa upp som ridhäst, för hon ska rida på mig sa hon! Intressant faktiskt.. Hoppas man får smaka på en bulle också, för det är gott! Särskilt såna med vitt klägg i.

Hon släppte ut mig i hagen utan kläder när vi kom hem igen, det var så skönt att sola i solen! Ni får ha det bra så återkommer jag om hur det gick imorgon hehehe...

STEK från Nisse!

Nisses åsikter



//Charlotte

Dagen ur Nisses syn!

Nu har designen på bloggen blivit förnyad, så nu är det väl bara att blogga på! *Nisse tar datorn* ;)

Jag tog den inte, jag lånade den. Okej?
Dagarna springer förbi, jag står för det mesta ute i hagen när det är ljust. En gång om dagen kommer min matte och skumpar runt på mig. Ibland brukar hon ha med sig kompisar, typ dendär Janni som jag älskar att slumra till på! Och hennes pojkvän som jag är svartsjuk på, men jag gillar honom ändå! Dom får inte gå för nära varandra, jag måste vara imellan.. När det blir mörkt kommer tjejerna och tar in oss alla. Det bästa av allt är förstås att få fodret! Calle och jag brukar för det mesta äta upp varandra innan vi får fodret, för att se vem som får först. Jag får oftast sist när mamma ger för jag lyckas jämt göra något dumt säger hon. Häromdagen stod hon och gjorde rent till mig i boxen, samtidigt står hon och pratar med Emma och Jenny från stallet, så för att få lite uppmärlsamhet stod ena stallkatten Märta på skottkärran, så jag drag bak öronen och bet henne. Dom alla blev jättearga på mig, men vadå? Fattar inte katter skämt? Inte människor heller tydligen..


Idag såg jag att matte gick upp på ridbanan och gick ett varv, jag VET att hon planerade att ta mig dit! Jag hatar ridbanan, jag avskyr den! Den kan gå upp i rök tycker jag.. Hon skulle bara veta hur jobbigt det är att springa runt där enligt hennes regler, hennes takter och med böjt huvud så man nästan stryps, synd att man inte kan prova själv på sin ryttare! Jag stod en bit bort i hagen och roade mig med att kolla när hon försökte hålla balansen på ett fällt träd för att hämta mig, slippa leran förstås. Vilken tönt, det är väl inte så farligt att bli lerig?? Jag klamsade på när vi gick ut ur hagen så det skvätte på henne, det är alltid lika kul och se hennes ansiktsutryck!

Hon ställde sig förstås och spolade benen på mig när vi kom in, jag hatar att bli badad av den där orangea ormen som tydligen kallas "vattenslang". Men benen går bra, bara det inte skvätter på kroppen! Jag bestämde mig för att vara snäll idag för jag kände mig så trött. Hon drog med mig på att klättra idag igen. Hur jobbigt som helst, men det är så himla kul! Kände mig jättestolt när jag fick visa upp mina fina galopper jag fått till på senaste! Eller det kanske var så att Charlotte blev stoltast? Ja så var det nog. När vi skulle gå över järnvägen började bommarna plinga, så vi vände om och väntade på att tåget skulle komma. Kändes som evigheter. Jag stod istället och kollade på några barn som stod vid gärdet bredvid och lekte, de ropade "hääästen" "häär" "häääästen" "hallååå". Jag ville jättegärna gå fram och hälsa på dom, för dom ropade faktiskt på mig! Men mamma klappade mig försiktigt och sa att dom bara fjanade sig. Höh, hon är så tråkig!

Tåget kom och jag började tappa tålamodet och bestämde mig för att inte gå. Har hon sagt att jag ska stanna så stannar jag hur länge JAG vill, anser jag, men inte hon. Efter hon bankat på mig så gick jag väl, men bara för att vara snäll, jag orkade inte bråka idag.. Fick massa godis (ovanligt mycket) när vi kom hem. Idag var det en riktigt skön dag, allt gick som på räls så både jag och Charlotte är nöjda över dagen!
Tack för mig hörni, tycker ni det var kul att läsa mitt inlägg kommer jag gärna tillbaka!



Tog ett tag för mig att hitta bilderna på mig själv på Challes mobil, hon hade ju bara fjortidbilder på sig själv..


Säg nu INTE till Challe att jag la upp de här bilderna på henne, okej!!?


Frust från Nisse! -Ursäkta min dryghet, men jag är lite så av naturen; säger mamma iaf ;)

Som ny

Från igår satt jag och la över alla bilder, musik och andra filer till e.hårddisken. När datorn idag var tom från alla mina "privata" filer stängde jag av datorn, sen när datorn startades upp igen tryckte jag f11 då startade systemåterställningen av datorn. En timma senare blev datorn som ny. Jag har haft jätteproblem med datorn de senaste dagarna.
Den har inte velat starta upp, det stod "vänta..." hur länge som helst, den laggade, var seg och ljudet på datorn laggade och sprakade. Igår fick jag nog.

Så nu har jag laddat hem Spotify, Mozilla firefox och GIMP!



//Charlotte

Ska rasen stoppa en?

Något jag läser väldigt ofta och hör ofta är "men tänk på att han är en travare".
Nej, jag tänker inte på det. Rasen stoppar inte mig. Skulle jag gå runt och tänka på att "Nej vi kommer inte komma långt eftersom han är travare" skulle jag ärligt talat gett upp för längesen. För mig spelar det ingen roll vilken ras det är, alla hästar har förutsättningarna till vart man vill komma om man gör det på rätt sätt. Alla hästar är ju avlade för olika grenar, det vet jag.
Tex en Ardenner är ju inte gjord för att springa runt på en dressyrbana och tävla, utan för att vara i skogen och arbeta. Men vill man och kan så skulle man självklart kunna ha den på dressyrbanan! Varför skulle det stoppa en att försöka? Visst kanske hästen inte har "halvblodskliv" som hästen som är gjord för att vara på dressyren, men det får ju inte stoppa en. Eller vad säger ni? :)

//Charlotte

Över

Nu är bröllopet över, så nu kan jag andas igen! ;)

Haha, steget närmare att kolla på bilderna tog hårt. As nervös för dom skulle va dåliga! Men jag fick faktiskt till flera stycken, även om jag ville dom skulle bli ännu bättre! Men jag är ju personen som jämför mig själv med alla riktigt duktiga, vilket betyder att jag alltid är dålig! Måste verkligen lära mig att sluta med detta!

Redigerade ihop en bild på min bror Andreas och hans sambo Regina som sjöng i kyrkan! Nedan har ni två orginalbilderna, bakgrunden. Inget är redigerat där. Klicka på dom för större. Det var inte dom som gifte sig.



Kommer komma fler bilder när jag orkar redigera!

//Charlotte

Nervös

Min tid räcker igentligen inte till för att blogga just nu, men jag pustar lite. Ska kolla igenom kläder om jag har något att ha på bröllopet på Söndag (brors kompisars vigsel) som jag ska vara fotograf på. Nervös till tusen är jag! Första gången som "bröllopsfotograf"! Mina tankar går hela tiden Tänk om jag misslyckas? Tänk om jag sitter för långt ifrån i kyrkan, eller för nära? Tänk om bilderna blir suddiga? Ofokuserade? Här finns liksom ingen tid för att misslyckas! Bara att knäppa tills "fingrarna blöder" ;)


Min senaste fotografering för några
dagar sen, här står Matilda som modell!



6april

Idag har vi städat lägenheten, haft hit dom som skall köpa lägenheten och skrivit kontraktet. Så den 14/4 flyttar vi ut och hoppas vi kan börja städa lägenheten den 15/4. Bara jag får byta jobb helg för min lärare. Min handledare på praktiken sa att jag jätte gärna fick byta helg.

Åkte till stallet vid 13:35ca. Började med att mocka, fixa Hö, fixa vatten sen fixa kraft och sist men inte minst fixa morötterna. Pratade massa skit med Majja, visade även Majja bilder på huset som vi skall flytta till.

Nu på kvällen har jag inte mått så bra:-( men hoppas det är bättre imorgon tänkte åka till stallet runt lunch eftersom jag senare på em imorgon skall ha tvättstugan och Jimmy skall till sin bror och gratta han.

Tänkte försöka ta lite bilder på hästarna imorgon om det går. Inte alltid lätt att ta kort när man är själv i stallet. Tänkte rida imorgon. Vart ingen ridning idag då det snöade hela tiden när jag va i stallet. På tisdag kommer det en sadelmakare till stallet så bad min stallägare att visa henne mitt dressyr träns för att se om det går att laga käkremmen som gått sönder. Tränset är minst 8år gammalt. Men är mitt favvo träns.


nej nu skall jag sova uppdaterar er imorgon med bilder och info;-) hade bra love kajsa


2 april

Idag har jag gjort en läxa som skulle vara inne klockan fyra. Sen åkte basse och jag och handlade och sen tankade jag bilen och åkte till stallet. Berättar mer om stallet imorgon;-)

Imorgon är det praktik iallafall.

Anledningen till att jag varit lite hemlighets ful förut så är det iallafall dags att berätta. Vi har lagt ut våran lägenhet för försäljning då vi hittat ett hus vi skall hyra först för att sedan köpa. Och de huset ligger i kyrksten. Så förhoppningsvis flyttar vi till helgen;-) så skönt. Hamna ute i skogen typ. Har iallafall skogen bakom huset. Så kan när som helst ta hunden och gå ut i skogen. Längtar så tills vi flyttar.

Nej nu skall jag försöka få basse att somna så jag själv får gå och lägga mig har praktik imorgon mellan 7-16.

Hade bra love kajsa


1 April

Hej! Igår var Janni och jag till stallet och red lite dressyr på Nisse! Hon tog massa bilder och filmade lite :D

Nisse kändes lite stel och inte så med i början av ridpasset. Men efter lite "fajt" då han blev sådär grinig och ville inte alls som jag vill gick det super! Det jag lärde mig på träningen gjorde susen, allt bara rullar på! Härligt! Vi gjorde lite ökningar för skojs skull och där orkar han inte riktigt bära sig och jag kan inte sitta ner så bra, så det blir bara soppa ändå. Galoppen känns bättre då han bär sig bättre, men jag måste lära mig att jobba honom rätt där. Annras gick det toppen! 





//Charlotte

Söndag.

Igår tvättade jag och skrev rent ett arbete i medicinsk grundkurs. Sen åkte hela familjen till stallet för att fixa flurre och ta in alla hästarna.

Idag har jag vikt tvätten jag hängde igår. Har även kört igång en maskin. Och skall snart gå och hänga den sen skall jag åka till malin fika och sen åker vi til stallet har tre hästar att fixa idag.

Längtar till imorgon;-)

Nej nu skall jag svara på sms och mail hör av mig senare. Ha de bra love Kajsa


RSS 2.0