frånvarande

nu har ha varit frånvarande ett tag igen. Men va iväg och tränade i söndags för Anna Björkman uppe i dammängen och va borta hela den dagen så hade inte tid att skriva då... Igår mådde jag inge bra träningsvär och yr, Men va ändå uppe och fixade vatten, hö och tog in hästarna så dom fick sova inne inatt. Vaknade imorse och va yr igen... Fortsätter det imorgon får jag ringa vårdcentralen för kan knappt gå utan att det snurar.

Träningen då: Lastningen dit gick bra. Han gick in på tredje försöket. stod snällt i transporten hela vägen dit och stod snällt medans jag tränsade han i transporten innan han skulle få gå ur transporten.  Stod jätte snällt medans vi sadlade och fixade.. skrittade fram ute i skogen och travade och galopperade lite. Han hostade en del men det brukar ge sig.. men denna gången gjorde det inte de.... Så efter en halv timmes träning fick vi avbryta men jag fick reda på vad jag behöver träna på och det är min sits... Har känt länge att jag inte har ridit så bra som jag kan göra så va skönt att veta att det är sitsen om jag skall träna på.


Så nu skall det hårdtränas för nästa träning för Anna jörkman är den 28/6 och på lördag skall jag till Sörgården och träna... förhoppningsvis...

Nej nu skall jag ut och fixa disken, sen hänga tvätt och dricka lite. Imorgon är det sista dagen på komvux denna terminen.

Ha det bra Love KAJSA

Längtar!

Längtar så tills imorgon. Skall iväg och träna 13:45 i dammängen. Kommer åka 11 för att hämta transporten och räknat med att åka från stallet senast kvart i tolv tolv. Är ju ändå ganska lång väg att köra. Plus att jag vill hinna klä på och värma upp flurre ordentligt innan träningen. Skall bli så kul att åka iväg och träna. Hoppas bara flurre är frisk imorgon. När jag kommer upp och skall lasta han.

Idag blir det dusch för flurre. Han måste vara ren och fin till träningen imorgon. Har även blivit erbjuden massa beten till min häst inte alls långt hemifrån. Men har inte bestämt mig än om jag skall ta det eller ej. Hagen är dragen med ståltråd och taggtråd. Men skall iallafall åka och kolla på hagarna, så får vi se vad jag bestämmer mig för.

Kommer då ha sadeln hemma så jag kan rida när jag vill;-) nej nu skall jag kliva ur sängen och göra mig iordning har massor att göra i trädgården idag. Ha det bra love kajsa


Nya tag!

Idag har jag än så länge lämnat och hämtat basse på dagis. Gjort två HLR test på HLR.nu och lämnat in till min lärare. Har även börjat med maten som nu står i ugnen och väntar på att Jimmy skall komma hem så jag bara kan slå på riset och såsen.

Skall till stallet sen. Rider varje dag just nu inför söndag. För sen rider jag flurre på måndag med sen får han två dagars ledigt sen börjar vi lite lugnt igen.

Satt igår och rensade ogräs vid våran entré med Jimmy. Skall åka till stallet ikväll så fort det svalnar av lite grann. Nej nu skall jag gå ut och kolla hur det går med maten i ugnen. Skall försöka få bilder från träningen på söndag;-)

Nej nu skall jag sluta skriva återkommer ikväll;-) love kajsa


Kaninen och andra små söta saker

Jag hater när det kommer in en stor geting, humla eller broms i huset som surrar runt i all panik. Själv får jag också panik! Tycker visserligen själv jag är löjlig, men jag blir så rädd! Tänk om den sätter sig och biter eller bränner liksom.. Det är obeskrivligt varmt här så jag sitter inne för ute går det nästen inte att vara.

Hittade en ny ikon på blogg.se..

..som jag ska testa nu!

Är riktigt sugen på en paj nu, gjorde rabarberpaj häromdagen och så släppte jag ut kaninen. Även datorn fick följde med ut men den kom in lika snabbt för jag såg inget på skärmen för solen!


Kram Charlotte


Nisse & Janni

Här är gänget som var ute igår + jag som står bakom kameran och Johan som inte var med på bild!

Efter ca ett år?



Åh vad härligt väder det är! Nu känns det verkligen som sommar ute! Bilden togs igår på min katt Milla, hon låg under fågelbadet på gräsmatten och skuggade sig lite, det var 26°C då. Jag lägger upp lite fler bilder på henne sen när jag kommit hem från skolan. Har inte så mycket att göra just nu i skolan, jag har nämligen slarvat bort min telefon, och i minneskortet finns mitt skolarbete som jag håller på med. Visst kan jag ju fortsätta läsa boken "Big Gay" på engelska, men det frestar mig dock inte.. Är riktigt sugen på att gå ner till caféterian och köpa en päronsulitt, den är sommarens favoritglass för mig! Väntar på att Sanna ska bli färdig med NP i matte snart, börjar bli ensamt att inte har någon att prata med!

Ett år har det tagit för mig att hitta sadel. Har jag testat Maries dressyrsadel Olympic Jessica på Nisse igen. (17" 31; normal). Testade för ett tag sen men då passade den inte bra. Nu har jag gossen lagt på sig lite mer i fram och över ryggen vilket har gjort att sadeln ligger något bättre. Med fårskinnspadd ligger sadeln alldelses perfekt. Så när jag lånade stallpartnerns fårskinnspadd och red på ridbanan, gjorde massa övningar med Nisse och när vi tog av sadeln var inte ett enda hårstrå på ryggen krökt. Pälsen låg helt slät, även fast han hade blivit lite varm och svettig. Kollande trycken på det vita schabraket och det var fint fördelat tryck överallt. Utan fårskinnspadden ligger sadeln i lite framåtvikt och lyfter i bak. Ska köpa en fårskinnspadd, men det får kanske vänta tills jag åker till ullerad i sommar - dom ligger i något lägre pris där! Kommer även slänga in lite bilder på sadeln senare. Fotade Nisse och Janni igår, så jag har lite att göra sen.

Kollade på denna padd, en sån här måste jag skaffa någongång, för man ska tydligen kunna justera sadelläget med denna!

Mvh Charlotte

Igår.

Igår jobbade jag hela dagen så jag va bara i stallet en snabbis. Men jag han iallafall rida. Men idag skall det ridas dressyr. För vi måste vara redo på söndag. Så idag är det fint väder vilket är bra för jag måste orka rida ett längre pass i värmen ifall det är 26 grader på söndag.

Skriver mer ikväll ha det bra love kajsa


Lång lång lång tur!

Idag åkte jag till stallet så jag va där vid tio i två. Tog in flurre slog på han en sko, släppte in han i boxen där det fanns krafft och Hö som väntade. Sen kom Marion och Camilla då tog dom in ala och klädde henne. Sen drog vi lite slanor med henne.

Efter det jobbet så gjorde jag iordning flurre. Hade tänkt att jag skulle värma upp 30min i skogen och sen 20min dressyr. Men när jag väl kom ut i skogen vart det lite ändrade planer. Red upp och skulle kolla grus gropen som skulle finnas där uppe. Men ångrade mig och gick in i skogen på en upåkt traktor stig. Vi gick och gick. Jätte fint upp körd. Torrt och mysigt. Sen kom vi till en grusväg så den travade vi en del på. Sen kom vi fram till lite hus då började jag fundera på vart vi va så tog upp gpsen och såg att vi va typ vid kväggeshyttan. Red grus väg jätte länge sen vart det asfalts väg.

Och det va minst en mil med asfalts väg så det va ju bara att skritta den vägen. Tråkigt men nyttigt. Så när vi kom hem va gammel gubben svettig och glad. Sen fick dom gå ut på grönbete. Jätte glada allihopa. Så nu skall jag sova känns som om jag fått skavsår efter sadeln.

återkommer imorgon då blir det ännu mera ridning;-) ha det bra love Kajsa


Träning;-)

På söndag den 27/5 skall jag och flurre iväg på träning. Vi skall om det är bra väder vara uppe hos Anki i dammängen och träna för Anna Björkman. Är det dåligt väder skall vi vara i knutsbols ridhus. Har aldrig ridit för Anna så det skall bli spännande att rida för henne. Måste bara slå på en sko på flurre. Suck han tappar skor som aldrig förr. Han har aldrig tappat skor förut.

Idag va jag bara uppe i stallet och packade åtta höpåsar till hästarna. Men imorgon skall jag slå på en sko på flurre sen blir det att träna. Hård träna inför nästa söndag.

Vart en lång tur igår med Majja och sparten. Ca en mil. Men nu skall jag sova hoppas jag kanske kan få lite foton från träningen nästa helg.

Ha de bra love kajsa


Tisdag;-)

Igår kom Malin upp och slog på en sko. Jätte tacksam för att man kan få hjälp. Hovslagaren som skulle sko i torsdags hörde av sig och skrev att han inte ville sko för han va för blöt. Sen skrev han att han skulle till kga igår måndag men ingen hörde av sig.

Men idag skall det ridas;-) jag och Majja skall rida ut idag så hoppas det inte regnar. Plus att jag tänkte rida imorgon. Måste få ur lite energi ur min höst:-) han är så pigg nu så det går knappt att göra något med han. Fick hem flugmedel igår och flugpannbanden jag hade beställt med Marion och Majja. Så nu kan det bli sommar:-)

Måste åka och hämta Hö snart igen. Vad fort det går åt när man håller på med höbalar (10-15kg) istället för rundbalar (250kg). Man blir liksom helt chockad när det nästan gått åt ca 25 balar på en vecka. Men men bara att åka och hämta mer;-) flurre verkar även gå upp i vikt nu. Vilket känns skönt. Tror höet hjälpte till massor. Plus att dom nu fått hagen utökad med lite mer skog där det finns gräs och lite mer blåbärs ris som sparten älskar;-)

Nej nu skall jag äta lunch hörs imorgon ha det bra love kajsa


Ridning:-)

Idag vart det ridning. Först mockade jag fixade maten och spolade av höet som dom äter på natten eftersom vi har några host hästar. Sen tig jag in flurre borstade av han, satte på han skydd, schabrak och träns. Sen red jag och Majas dotter ut en sväng. Sen när vi kom tillbaks va Marion sugen på att rida så då slängde vi på flurre hans sadel och upp med Marion;-) medans hon red så tog jag lite bilder på henne. Såg jätte bra ut fast, hon va ring rostig och flurre lite små stel till och från.

 



Två bilder från dagens ridpass av marion (min stallägare) på flurres rygg;-). Lite skönt att se han från backen också.... Som sagt jag bakom kameran!!!

Imorgon kommer Malin och slår på en sko på flisan sen blir det ridning vid tolv för mig och Majja. Innan det tänkte jag rida flisan och fixa stallet;-).

Nu skall jag hämta ved och sen skall jag vila resten av kvällen;-)

Hade bra love k


This or that!

Kollade tillbaka på bloggen och hittade detta, som jag inte fyllt i, så det var jag ju tvungen!

Spån
/ Torv
Hööks / Börjes
Fjording / Ardenner
Miniatyrhäst / Shettis
Bärbar dator / Stationär dator
Islandsridning / Voltige
Sporrar / Spö
Sto / Valack / Hingst
Lång man / Kort man
Ridhus / Ridbana
Säkerhetsväst / Ingen väst
Ponny / Häst
Skimmel / Fux
Sadel / Barbacka
Bloggen / Facebook
Få riktigt bra vänner / Massor av vänner
Piercing / Tatuering
Blondin / Brunett
Iphone / Laptop

Mina svar är feta stilen.

/Charlotte

Snart

Snart dags att åka till stallet. Skall upp och umgås med Majja. Kanske blir en ridtur


Såhär såg min helg ut

Planeringen var att jag igår skulle rida igenom Nisse med "nya" sadeln. Men mitt humör höll inte så Janni var snäll och tog över. Det finns inget värre än att tappa humöret. Det är hemskt, jag blir som förbytt. Jag vet inte vart jag ska ta vägen. Tur som är kan jag nu kontrollera mig soppas mycket att jag går ifrån istället för att tjafsa.

Började med att jag och Tobbe gick upp på möra och åkte mot Örebro, bortanför Örebro typ och så det vi skulle på var inställt! Så fyra timmars bilåkande då! Jaja, mysigt var det och jag fick se hans favorit, 44an! Och det häftiga var nog att åka på en raksträcka på nån kilometer med träd på vardera sida i streck! Coolt.. Då skulle jag haft kameran! Så åkte vi och hämtade sadel. Wintec cair dressyr 17½ tum. Svart järn sitter i. (normal)

Tycker bomvidden var helt okej, men typen av sadeln passar inte tycker jag. Den djupaste punkten är för långt bak och den ligger i bakåtvikt. Men om den ligger i bakåtvikt, betyder det kanske att jag måste ha ett vidare järn? Men Nisse som är så benig! Jag tycker sitsen i sadeln är helt underbar, men skulle vilja sätta dit mycket större flexiblocks (knästöd). Dock tyckte jag sadeln hade lite för långa kåpor för mina ben. Men jag får se hur det känns när jag rider i den ordentligt! Jag valde att ställa in min dressyrträning som jag skulle ha idag, för jag har sådana problem med sadel nu så jag har inte hunnit gjort det jag skulle tänka på tills nästa gång. Har ju inte blivit någon ordentlig ridning, utan bara tömkörning.

Sitter för tillfället och äter frukost, mackor o kaffe. Ja ni läste rätt.. Haha jag höll på o dö när jag ser mamma och pappas min när jag kommer ner och vill ha kaffe. Jag kan inte stå emot det! ;) Ikväll blir det grillning ner vid sjön med bror, hans familj och älskling!

/Charlotte

Trasig bom i sadel!?

När man har bakvalvet på magen, och har sadeln från sig, tar händerna på framvalvet och trycker till, ska det väl inte bli veck i sätet på sadeln?

Med tanke på att sadeln Nisse har får veck när jag gör så, är möjligtvis bommen av!? Därför förklarar det hans utslag på ryggen. Kollar jag på sadeln underifrån, så på stället där den möjligtvis är av ser det ut som ett V, därför lyfter sadeln så i bak. Ska kolla upp alla sadlar! För en bom ska väl vara så stark att den klarar av ett tryck, utan att vika sig!? Ska ta lite kort/filma och visa vecken som blir när jag gör så!

/Charlotte






Tömkörning i hugget

 Jag kan snart simma fram på gatorna här ute. Det slutar aldrig regna, och på bara två minuter blir man lika blöt som om man ställt sig i duschen i två minuter med kläderna på!

 Jag har inte använt min dressyrsadel på Nisse på en vecka nu då han har fått stora bulor efter bossarna på den. Nu har bulorna minskat jättemycket, vilket betyder att det måste vara sadeln? Har fått lånat Angelicas longergjord och tömkört Nisse.

Sammanställning av vecka 19:
 Måndag: Tömkörnings-longering dressyr från marken. Tänkte mig nästan som om jag red men jobbade med mycket röst och lite mer styrning. Gick jättebra och han var väldigt fin i kliven i trav. Övade tempoväxlingar i trav. Gjorde även några skänkelvikningar i skritt. Galoppen jobbade han på bra, men han får kämpa väldigt mycket i den djupa sanden på ridbanan. När han inte orkar galoppera byter han galopp med bakbenen vilket gör att han får korsgalopp. Mer och mer byten ju mer jag galopperar, måste hitta ett sätt att få honom sluta med detta.. Tömkörde ute i skogen efteråt.
 Tisdag: Tökörnings-longering även idag. Tog fram två cavaletti bommar i en 20 meters volt. En på vardera sida. Gick riktigt bra och jag fick jobba mycket med styrning för att få honom hamna rätt framför bommarna. Övade något samma övningar som gårdagen. Byten med bakbenen hade jag mer problem med idag. Jättejobbig, särskilt i högervarvet. Provade att byte mellan bom, han gör det utan problem men jag hann inte riktigt med så det blev en tvärnit efter bytet. Bestämde mig istället för att hoppa upp på han rygg och göra byte över bom. Han blev otroligt busig och pigg dock så det gick inget vidare..!
 Onsdag: Tog på Kingston allroundsadeln idag. Vet att den inte ligger perfekt men bättre än att han får tillbaka bulorna. Red ut till Borgen i skogen och galopperade väldigt mycket. Tempoväxlingar och olika förhållningar. Så länge jag få honom att jobba ordentligt i galopp gör han inga byten med bakbenen, men så fort jag släpper lite och han ökar på galoppen byter han i vart tredje till vart tionde steg. Blev lite osams och provade att istället för att ignorera det tog jag tag i honom ordentligt, saktade ner och fattade ny galopp. Tillslut kanske han ger sig.
 Torsdag: Vilodag; regn, regn, mera regn.
 Fredag: Vilodag.
 Lördag: Kanske prova en Wintec sadel, rida igenom honom i alla gångarter lite lätt med en skritt tur ute på vägen efteråt.
 Söndag: Träning för Lovisa A. Problemet blir, sadel?


Sämsta updaten någonsin!

Förlåt för världens sämsta update. Har inte blivit någon ridning på några dagar. I måndags jobbade jag kväll så då han jag inte. Tisdag upptäckte jag att hästen hade tappat en sko. Igår hämtade vi femtio balar med Hö så då orkade jag inte plus att hovslagaren kommer idag för att sko. Så idag tänkte jag rida plus imorgon. Sen får vi se hur det ser ut i helgen med tid. Men hoppas kunna rida båda dagarna.


Just för tillfället så går flurre på massor med mat. Han har tappat en del i vikt utav att bara äta Hösilage och mineraler förut så nu ser hans foderstat ut så här:

1kg cool mix
1kg krafft protein pluss
0,5kg krafft grov 60
60ml b-vitamin
Och mineraler
Plus lite krafft grund i en boll på nätterna

Plus så klart ca 7kg Hösilage på kvällen men håller på att byta till Hö nu som det skall vara mer protein i så hoppas han kan gå upp massor i vikt. Plus att han har jätte svårt att sätta päls sen han fick sin klåda. Hoppas därför att b-vitaminen skall hjälpa han. Så just nu när jag rider så rids han barbacka vill inte rida med sadel när han rids igång. Men som sagt kan slänga upp en bild på han när stod och åt härom kvällen.

Försöker återkomma imorgon. Hade bra love k




Söndag.

Denna helgen har gått fort tycker jag. I fredags jobbade jag 7-11. Sen åkte jag och handlade lånade en slägga, åkte hem pratade med familjen åkte in och Hämtade en kompis sen åkte vi och fixade transport. Åkte till hennes killes lägenhet och började tömma den. Vart en vända till tippen sen åkte vi och handlade lite blommor jag köpte stolp och staket åkte tillbaks till hennes killes lägenhet och fick lite saker av han. En säng till basse, en tv-hylla jätte stor, stommen till en bäddsoffa.

Åkte till stallet på kvällen fixade och tog in hästarna. Lördagen satte vi staket och fixade. På kvällen va det fint väder va ute och red runt udden på kvällen.

Idag har jag hängt tvätt köpt blomjord som skall läggas i rabatterna. Ridit en sväng. Duschat och skall nu sova. Hör av mig med bilder och sånt imorgon. Hade bra love Kajsa


Suck.

Ibland har man tur ibland inte. Igår fick jag ett sms på morgonen om att flurre tappat en sko. Han vart skodd i onsdags. Åkte upp och mycket riktigt han hade tappat en fram sko. Samma fram sko som Hermann fick skära lite i för att rensa bort det som kunde bli e hovböld. Ringde Hermann och han skall komma imorgon runt lunch och slå på den skon.

Men har haft så mycket att göra hemma i trädgården så har ändå inte hunnit rida. Har klippt av en del buskar har grävt upp en buske och skall imorgon hämta en massa ved så har ställt ordning med två en gångs pallar under tak så dom inte blir blöta. Sen skall det köpas gödning och sen skall det planteras och vi skall försöka bli av med all mossa som vi har på tomten.

Bjuder på en bild av min katt som har varit inne katt hela livet men som nu äntligen blivit ute katt. snart dags att sova uppdaterar mer imorgon. Hade bra love K


RSS 2.0